Onder leiding van Janet Diaz-Bonilla is La Marielita een samenwerking tussen Diaz-Bonilla en andere Cubanen: rummaker Francisco José “Don Pancho” Fernández Pérez, en kunstenaar Humberto Benitez, die de etiketkunst ontwierp.
La Marielita Rum gerijpt in ex-bourbon vaten van Amerikaans wit eiken gedurende ten minste 18 jaar zonder toevoegingen of kunstmatige smaakstoffen. Met een gebrand toffee- en eikenaroma gaat de rum geleidelijk over in cacaoaroma’s in de mond, zegt het bedrijf, met lagen vanille, koffieboon en oranjebloesem. Op de finish is hazelnoot en chocolade.
La Marielita Rum is geïnspireerd op de Mariel Boatlift uit 1980, een exodus geïnitieerd door een politieke beweging waarbij duizenden Cubanen hun toevlucht zochten bij de Peruaanse ambassade. Op zesjarige leeftijd begon Janet Diaz-Bonilla, samen met haar ouders, aan een reis van Mariel, Cuba, naar Key West, Florida, om bij aankomst 53 dagen te worden overgebracht naar een opvangkamp voordat ze hun vrijheid kregen.
La Marielita Rum is nu verkrijgbaar bij geselecteerde retailers in Florida, Californië en New York en in het hele land bij lamarielita.com/shop/ voor een adviesprijs van $ 59,99 per 750 ml. fles.
Advertentie