Verzorging - voeding

BSO
tweede graad
eerste jaar

In het Beroepssecundair Onderwijs (BSO) ligt het accent meer op de praktijk dan op de theorie. Je krijgt weinig algemene vakken. Je doet zélf, probeert zélf en krijgt zo ervaring in het beroep. De richting Verzorging-Voeding bereidt je voor op de uitoefening van een beroep in de kinder-, bejaarden-, en thuiszorg.

vakken
lesuren
Levensbeschouwing
2
Frans
2
Lichamelijke opvoeding
2
Project Algemene Vakken
6
Muzikale opvoeding
1
Plastische opvoeding
2
Praktijk huishoudkunde / voeding
6
Praktijk zorg voor woon- en leefomgeving
3
Praktijk zorg voor welzijn
4
Zorg voor woon- en leefomgeving
2
Zorg voor welzijn
2
Huishoudkunde / voeding
2
Totale uren
34
Verzorging - voeding

Deze beroepsopleiding is bedoeld voor handige jongeren met veel verantwoordelijkheidsgevoel die bovendien belangstelling hebben voor het dagelijks leven van gezonde én zieke mensen. Je pakket algemene vakken is eerder beperkt en je leert voornamelijk al doende. Graag werken met mensen en voor mensen is noodzakelijk. 
In de tweede graad leer je vooral veel over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden, het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel. Je leert over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg. 
Je moet bereid zijn mensen te verzorgen of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw. Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving.

Eerste graad

In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar al van enkele modules. Op basis van je talenten en competenties kies je in het tweede jaar voor een bepaalde optie.

Tweede graad

Je kiest vervolgens voor een richting die bij jou past in het algemeen, technisch of beroepssecundair onderwijs. In ASO en TSO kies je zelf welke modules je volgt. In BSO werk je aan uitdagende projecten.

Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO selecteer je ook opnieuw zelf je modules. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar.