2A Maatschappij en welzijn

2A
eerste graad
tweede jaar

De leerligen doen onderzoek naar het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties, ze krijgen een eerste kennismaking met disciplines als psychologie, sociologie en pedagogiek. Ze passen sociale en communicatieve vaardigheden toe en leren over de ontwikkeling van een gezonde en persoonlijke levensstijl.

 

vakken
lesuren
BASISVORMING
Levensbeschouwelijk vak
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
2
Aardrijkskunde
1
Wiskunde
5
Natuurwetenschappen
2
Lichamelijke opvoeding
2
Techniek
2
Salsa (samen leren samenleven)
1
BASISOPTIE
Gezinstechnieken
5
DIFFERENTIATIE
FLEXtra
2
totale uren
33
2A | basisoptie sociale en technische vorming (vanaf '20-'21: 2A Maatschappij en welzijn)

Je bestudeert de mens en zijn omgeving. Je verneemt meer over de drie componenten van deze basisoptie: de sociale, de technische en de algemeen vormende.

Op die manier maak je kennis met disciplines als psychologie, sociologie en pedagogiek. Je leert sociale en communicatieve vaardigheden herkennen en toepassen en je leert over de ontwikkeling van een gezonde en persoonlijke levensstijl.

Daarnaast krijg je met FLEXtra 2 uren per week coaching waarin ruimte is voor planning, remediëring of uitbreiding. Bij remediëring krijg je meer uitleg over bepaalde leerstof die je niet goed begrijpt. Snap je alles, dan word je via de uitbreiding uitgedaagd om nog sterker te worden.

Eerste graad

In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar al van enkele modules. Op basis van je talenten en competenties kies je in het tweede jaar voor een bepaalde optie.

Tweede graad

Je kiest vervolgens voor een richting die bij jou past in het algemeen, technisch of beroepssecundair onderwijs. In ASO en TSO kies je zelf welke modules je volgt. In BSO werk je aan uitdagende projecten.

Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO selecteer je ook opnieuw zelf je modules. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar.