2A Klassieke Talen

2A
eerste graad
tweede jaar

De basisoptie 'Klassieke Talen' is een voorbereiding op een keuze met Latijn in de 2de graad ASO. Latijn richt zich tot leerlingen met een grote belangstelling voor taal, cultuur en literatuur. Talen als Italiaans, Frans en Spaans stammen rechtstreeks af van het Latijn.

vakken
lesuren
Levensbeschouwelijk vak
2
Nederlands
5
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
2
Aardrijkskunde
1
Wiskunde
5
Natuurwetenschappen
2
Lichamelijke opvoeding
2
Latijn
5
FLEXTRA
2
Module
3
totale uren
34
2A | basisoptie Latijn (vanaf '20-'21: 2A Klassieke Talen)

Het vak Latijn heeft twee belangrijke componenten: de studie van een taal, het Latijn, en via deze taal het bestuderen van de Romeinse samenleving en cultuur. De optie Latijn staat open voor iedereen, wat ook je sociale of culturele achtergrond is. Je moet wel een brede interesse hebben en nieuwsgierig zijn om een oude cultuur te leren kennen via authentieke teksten. Latijn studeren helpt de ontwikkeling van je historisch bewustzijn. Je zal zien dat mensen in de oudheid zich dezelfde vragen stelden als wij, maar dat de antwoorden vaak heel verschillend waren. Op die manier zal je je horizon verruimen en leer je jouw eigen opvattingen en gevoelens in vraag stellen.

Je maakt daarnaast ook kennis met de oude Griekse taal!
 

Eerste graad

In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar al van enkele modules. Op basis van je talenten en competenties kies je in het tweede jaar voor een bepaalde optie.

Tweede graad

Je kiest vervolgens voor een richting die bij jou past in het algemeen, technisch of beroepssecundair onderwijs. In ASO en TSO kies je zelf welke modules je volgt. In BSO werk je aan uitdagende projecten.

Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO selecteer je ook opnieuw zelf je modules. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar.