2A Economie en organisatie

2A
eerste graad
tweede jaar

Wie kiest voor de basisoptie economie en organisatie heeft belangstelling voor de economie, het bedrijfsleven en de verkoopsector. 

vakken
lesuren
BASISVORMING
Levensbeschouwelijk vak
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
Geschiedenis
2
Aardrijkskunde
1
Wiskunde
5
Natuurwetenschappen
2
Lichamelijke opvoeding
2
Techniek
2
Salsa (samen leren samenleven)
1
BASISOPTIE
Economie
5
DIFFERENTIATIE
FLEXtra
2
totale uren
33
2A | basisoptie handel (vanaf '20-'21: 2A Economie en organisatie)

In de lessen economie maak je kennis met een reeks begrippen uit het handelsleven, de economische kringloop, ondernemingen en organisaties.
Je onderzoekt een economisch probleem en je voert ook een eigen economisch project uit.

Daarnaast krijg je met FLEXtra 2 uren per week coaching waarin ruimte is voor planning, remediëring of uitbreiding. Bij remediëring krijg je meer uitleg over bepaalde leerstof die je niet goed begrijpt. Snap je alles, dan word je via de uitbreiding uitgedaagd om nog sterker te worden.

Eerste graad

In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar al van enkele modules. Op basis van je talenten en competenties kies je in het tweede jaar voor een bepaalde optie.

Tweede graad

Je kiest vervolgens voor een richting die bij jou past in het algemeen, technisch of beroepssecundair onderwijs. In ASO en TSO kies je zelf welke modules je volgt. In BSO werk je aan uitdagende projecten.

Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO selecteer je ook opnieuw zelf je modules. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar.