Flexschool

Flexschool

Via ons FLEX-systeem (Flexible Learning EXperience) brengen we de leerlingen maximaal tot ontwikkeling. Deze flexibele leertrajecten zetten zelfstandigheid en verantwoordelijkheid centraal. Op maandag krijg je een weekplanning met opdrachten die tijdens die week afgewerkt moeten worden. Je neemt vanaf dan het leerproces in handen en bepaalt zelf wanneer je een opdracht uitvoert. Er zijn steeds minstens twee begeleidende leerkrachten aanwezig die werken volgens het co-teaching-principe.

Je krijgt korte instructiemomenten (mini-lessen). Daarna maak je je oefeningen op eigen tempo. Wil je een volgende reeks oefeningen beginnen, dan vraag je opnieuw een instructie indien nodig. De manier van lesgeven is dus helemaal anders.

Op het einde van de week is het de bedoeling dat je al je opdrachten hebt afgewerkt en je de doelstellingen hebt bereikt. Als dit is gelukt, krijg je uitbreiding. Werk je wat trager, dan heb je nooit het gevoel dat je achterloopt. Zo verminderen we de kans dat je zou uitvallen. De klaslokalen worden aangepast aan deze nieuwe manier van werken: er is een instructieruimte, een ICT-hoek, een leeshoek en er zijn werkeilanden.

 

schrijf je nu in